Nordjysk Open 2019

Nordjysk Open 2019.
Billedgalleri nederst på siden (skyldes Leo Pedersen)

Den største udstilling i mange år på nordjysk grund, blev afviklet lørdag, den 4. maj. Ikke mindre end 313 tilmeldte fugle – hvoraf de fleste mødte op var til bedømmelse for dagens dommere Wim Hattink og Bjarne Christiansen.

Hollandske Wim Hattink skulle dele sol og vind lige mellem standardundulaterne. Og her var der rigtigt mange supergode undulater imellem. Han anlagde den pædagogiske vinkel og gav gode og uddybende forklaringer til hans bedømmelse.

BIS på dagen var udstillet af Kajan Jayakumar. Det var en voksen han af god størrelse og med rigtig god maske og enorme spots. En dejlig fugl, der var præsenteret i topform. TILLYKKE til Kajan.

Bedste opdræt blev udstillet af Jesper Jørgensen. En meget, meget smuk grågrøn han, som manglede lidt i at være i topform. En lækker fugl, som vi garanteret kommer til at se mere til på de store udstillinger. Super avlsresultat.

I begynderklassen blev bedste fugl en dejlig ung hun udstillet af Mia og Kaj Næser Dahlmoes. Her blev bedste voksne udstillet af Lars Brovn og Charlotte Kongerslev.

Blandt de ufællede blev vinderen en dejlig lang unge udstillet af Kaj og Mia Næser Dahlmoes.

Juniorpokalen blev, både i standard og australske, vundet af Linnette Johansen.

Jeg havde selv fået fornøjelsen af at bedømme de australske. Her var ikke mindre end 80 tilmelt. Mange rigtigt gode og de fleste i super fin kondition.

Der var ikke rigtigt tvivl om hvem vinderen skulle være. Allerede under bedømmelsen af grupperne, stod det klart, at der skulle noget ekstraordinært til at vippe Pernille Roungkvists unge himmelblå han af pinden. Den var superklar på dagen og havde alle de egenskaber vi kigger efter hos de australske. God størrelse, god siddestilling, fine spots og antydning af indsnævring i nakken. Alt i alt en fin vinder og et godt avlsresultat.

Bedste voksne tog Mia og Kaj Næser Dahlmoes sig af, mens bedste ufællede blev udstillet af Gitte Jade Overgaard.

Resultatlisterne kan ses her:

Alt i alt en rigtig god dag med mange fugle og mange glade udstillere og gæster. Tak for deltagelsen.

På kreds 7’s vegne
Bjarne Christiansen