Møde hos Karl Juhl

Møde hos Karl Juhl fredag den 21. februar 2014

Dagens program

Et kig i fuglehuset.
Bjarne Christiansen fortæller om Spangler og Dansk dominant, deres arvelighed, farver, spots, og hvad kigger en dommer på.
Kaffe og kage.
Lotteri.
Spørgsmål og hygge.

Så kom dagen hvor der var møde hos Karl Juhl, igen var der godt fremmøde, vi var 12 personer, som startede aften i Karl`s fuglehus.

Karl har ikke haft den bedste ynglesæson, det er kun blevet til 28 unger, og det er ikke mange fugle hos sådan en dygtig opdrætter, men nogle år kan man hoppe og springe, ja vel endda stå på hovedet, man kan bare ikke få gang i fuglene, og det må siges at det er vist det år karl har haft.

Karl har et dejligt fuglehus, man går bare ind i volieren, så man rigtig kan kigge fugle, der er masser af plads.
Når man stod inde i den store voliere så kunne man lige kigge unger også, for der var skam bygget en mindre voliere til ungfugle i den ene side hvor der var et indhak i fuglehuset, når man har pladsen og nogle gode ideer så kan man lave et hyggelig fuglehus, og det er lige hvad Karl har.

Karl viste og fortalte vidt og bredt om sine fugle og vi gennemgik alle yngleburene, fugl for fugl, par for par, en masse spændende ideer og historier man hører om fuglene.

Da vi var færdig i fuglehuset gik vi alle ind i fru og hr. Juhls stue, her ville Bjarne fortælle om Spangler og Dansk dominant, igen var et tv næsten gjort klar, dog viste det sig at det ene ben på stikproppen var knækket af så Karl måtte lige i rodekassen efter en ny ledning med stik før vi kom i gang.

Bjarne viste billeder og fortalte om disse 2 varieter, og jeg tror de fleste fik en masse ud af det, vi lærte hvad forskellen er… Det ses på spots og vingetegningerne især.

Aften gik lystig videre, med kaffe, the og nybagte boller og hjemlavet lagkage, dem som ikke var med gik glip af en god lagkage…

Formanden fik ordet og fortalte lidt omkring babyudstilling i april, her er det tilladt at have en hirsekolbe i buret, dog ikke det alm. frø.

Kent fortalte lidt om vores tysklandstur, her var der lavet en aftale med Marhias Fuß og resten af forsamlingen blev enig om at man ville besøge Peter Fischer som opdrætte nr. 2. denne aftale er lavet.

Det kan oplyses at begge opdrætter glæder sig til vores besøg nu.

Resten af aften gik med lotteri og hyggelig snak, så igen et rigtig hyggelig møde i Duk kreds 7 Nordjylland.